Park van de Toekomst

 Het park

Hoe kunnen in deze overvolle wereld toch nog plekken als een park gecreëerd worden. Hiervoor zal in de toekomst steeds slimmer mee om gegaan moeten worden, hierbij kan gedacht worden aan parken op daken van plats, wat nu steeds meer te zien is. In New York is voor het eerst een ondergronds park ontwikkeld, gedurende de maand oktober is de eerste proef hiervan geweest.

Dit sprak mij aan omdat het nieuw en uniek is en op deze manier kunnen plekken als ondergrondse parkeergarages een dubbele functie krijgen, zoals een park. Dat kan ervoor zorgen dat voor de nomade van tegenwoordig een parkeergarage niet alleen gezien wordt als plek waar ze vlug even een moment zijn, maar het zou juist een werkplek of lunchenplek kunnen worden.

Een initiatief als een ondergronds park kan veel toekomst potentie hebben, omdat de ruimte schaars wordt en we deze anders in moeten gaan delen.

Bron: http://www.secondsight.nl/architecture/a-future-underground-park-in-nyc/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+secondsightnl+%28Second+Sight%29

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Urban Nomadity. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s