Gooi je oude dozen niet weg, maar ga erop zitten

Bij dit project hebben ze kapotte oude dozen die normaal naar de vuilnisbelt recyclet, tot een onmiskenbare sterke stoel die ook nog trendy eruit ziet. Met behulp van een frame en bouten wordt ervoor gezorgd dat het karton voldoende stevig is om erop te kunnen zitten. Hij is ontworpen door Dan Goldstein. Deze stoel viel mij op door het materiaal gebruik, de combinatie met karton vind ik heel interessant.

Dit viel mij op omdat het een project was waarbij ze oude dozen, die we normaal weg zouden gooien, hebben gerecycled en mooie design stoelen van gemaakt hebben. Dat vind ik ook inspirerend, we gooien dingen die we denken niet meer te kunnen gebruiken veelal snel weg en op deze manier krijgen ze een tweede ‘leven’. Bij het ontwikkelen van dit product is verder gekeken dan de standaard functies en ik vind het een mooi resultaat.

Ik denk dat dit soort producten in de toekomst een grotere rol gaan spelen, producten hergebruiken of recyclen wordt hierbij belangrijker. We hebben zoveel bruikbare spullen die we nu niet optimaal gebruiken of weggooien.

Bron: http://www.yankodesign.com/2012/11/02/repurposed-cardboard-in-posh-chair-shapes/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Better World. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s