Je lichaam als energiebron

 Oor-accu 

De mens en technologie/machines smelt steeds meer samen. We gaan steeds meer gebruik maken van computers en wellicht komt er een tijd dat we zelfs chips in ons lichaam krijgen. Om al deze machines te laten functioneren hebben we energie nodig zodat we ze continu kunnen blijven gebruiken. Uit onderzoek van MIT is gebleken dat ze energie af kunnen tappen uit ons eigen lichaam. Op deze manier creëren we onze eigen onuitputtelijke accu waarmee we ons technologische leven kunnen voortzetten. Deze accu is te vinden in ons oor. MIT is het gelukt om energie af te tappen door de trillingen van geluid op te vangen en dit om te zetten in energie.

Dit bericht viel mij op omdat we ons eigenlichaam als energie oplaadpunt kunnen gaan gebruiken. De komende jaren zullen er geweldige ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van technologie en de mens. We gaan zelf het middelpunt worden van energie opwekking. Niet alleen dat vind ik er interessant aan, maar ook de ethische dilemma’s die deze ontwikkelingen met zich mee brengen zijn interessant.

Dit onderwerp heeft heel veel toekomst perspectief, omdat er nog ontzettend veel ontwikkeld kan worden en ontwikkelingen zullen komen. Tevens zullen er diverse discussies omheen ontstaan, doordat het ethische dilemma’s met zich mee brengt. Het is hackers namelijk kort geleden gelukt om een pacemaker te hacken waardoor ze het hart op een afstand konden laten stoppen. Het is in mijn ogen dus niet alleen belangrijk om de ontwikkelingen voor te zetten, maar juist ook om te discussiëren over de ontwikkelingen en in hoeverre het nog een meerwaarden voor ons heeft en wat het ons kost.

Bron: Extend Limits,  http://www.extendlimits.nl/index.php/nieuws/artikel/energiebron_voor_wearable_devices_zit…_in_je_oor#When:07:19:11Z geraadpleegd op 13 november 2012

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Social Web Continued. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s