De Facebook Knuffel Jas

 De Facebook Knuffel Jas

Onlangs is door Facebook bekend gemaakt dat er sinds het ontstaan van de social netwerk website meer dan 1,13 biljoen ‘likes’ zijn uitgedeeld. Dit maakt de ‘Like-A-Hug’-jas nog meer bijzonder in mijn ogen. De jas is ontworpen door de Amerikaanse studente Melissa Chow, de jas blaast zichzelf op als iemand op Facebook aangeeft dat hij of zij je ‘leuk/like’ vindt. Deze ‘Like-A-Hug’-jas imiteert de liefde, warmte en steun van een echte knuffel.

De studente is tot het idee gekomen na gesprekken over lange afstandrelaties en ze besefte media als Skype niet altijd voorhanden is. Met behulp van de jas kan toch een lange afstand knuffel gegeven worden.

De jas is voorzien van luchtcompartimenten die zich opblazen wanneer de Facebookpagina van de drager van de jas ‘geliked’ wordt. Een mobiel stuurt dit signaal door naar de jas, waardoor er een ‘knuffel’ gegeven wordt door het opblazen van de jas. Deze ‘knuffel’ kan beantwoord worden door de jas leeg te laten lopen.

Dit bericht viel mij op, omdat het nieuw en inspirerend is, een jas die een ‘virtuele knuffel/like’ om kan zetten in een ‘fysieke knuffel’. Dit is een techniek waarbij de online wereld wordt gecombineerd met de offline wereld, waarbij lange afstandrelaties kunnen voelen als iets wat dichtbij is.

In mijn ogen is dit een begin van de technologische ontwikkelingen die mogelijk zijn om de online wereld te combineren met de offline wereld. Dit zal zich de komende jaren verder ontwikkelen en de online wereld zal dan meer en meer centraal komen te staan in ons dagelijkse offline leven. Dit kan zijn door middel van technologieën in de kledingbranche, maar dat zal ook op andere gebieden ontwikkelen.

Bron tekst: Algemeen Dagblad, http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3328529/2012/10/08/Amerikaanse-ontwerpt-Facebookjas-die-je-knuffelt.dhtml  geraadpleegd op 13 november 2012

Bron filmpje: http://vimeo.com/46629037#  geraadpleegd op 13 november 2012

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Social Web Continued. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s